På en företagsresa är det viktigt att packa lätt för att ha en så smidig resa som möjligt. Genom att resa med enbart handbagage sparas värdefull tid.

En företagsresa är, precis som namnet antyder, en resa med jobbet. Det kan exempelvis vara en konferensresa, en utbildningsresa eller en annan typ av tjänsteresa. Oavsett vad syftet med företagsresan är, så kräver den oftast än annan sorts packning än exempelvis semesterresan med familjen eller weekendresan med kompisarna. Hos travel2.se finns det många olika spännande företagsresor till intressanta städer runt om i världen. Oavsett vilken destination resan går till gäller det att packa smidigt och smart.

Packa lätt och ta endast handbagage

Effektivitet och smidighet är något som företagsresenärer värderar högt. Att resa är ofta tröttsamt och tidskrävande. För många resenärer är det viktigt att inte spendera onödig väntetid i köer. Ett sätt att effektivisera resan är att resa med endast handbagage. En praktisk väska som är liten nog att passa som handbagage är perfekt på företagsresan. Det är dock viktigt att ha koll på vilka bagageregler som gäller hos de olika flygbolagen. Vissa lågprisbolag har särskilda bestämmelser för handbagagets storlek. Resan blir betydligt mycket smidigare om du bara reser med handbagage istället för incheckat bagage. Dels slipper du stå i kön för att checka in bagaget vilket gör att du snabbare kommer igenom säkerhetskontrollen. Dessutom behöver du inte vänta på de incheckade väskorna när du anländer till destination vilket sparar ytterligare tid.

Packningslista

Tänk på att ha vätskor i små förpackningar (max 100 ml) i handbagaget vid flygningar utrikes såväl som inrikes. Du får dock ta med dig flera olika små förpackningar, men de måste rymmas i en enliterspåse som delas ut på flygplatsen innan säkerhetskontrollen. Transportstyrelsen tillhandahåller information om kraven för vätskor i handbagaget. I övrigt är det rekommenderat att ta med kläder och skor anpassat efter företagsresans aktiviteter, dator, anteckningsbok och nödvändiga resehandlingar. Packa smart genom att bara ta med det nödvändigaste!