Nu när vi närmar oss den första sommarmånaden och sommarlov är det många familjer som planerar en resa utomlands för sol och bad. Till skillnad från exempelvis en biobiljett som i de flesta fall har ett fast pris så kan priset på en flygbiljett variera beroende på var, när och hur du köper den. Hur kan då du som konsument få tag i en flygbiljett till så billigt pris som möjligt?

Spara tusenlappar

Att flygbiljetter varierar i pris är ingen nyhet i sig, men att du som konsument kan spara tusenlappar genom att vara medveten om några gyllene knep är det få som vet om. Många tror att det bästa sättet är att köpa biljetterna i väldigt god tid innan, detta är dock något som inte alltid stämmer om man ska tro på Res.se som intervjuat Carl Sundberg, svensk talesperson på Momondo. Enligt Carl hittar man de billigaste biljetterna i snitt två månader innan avfärd.

Även Expressen menar att 60 dagar innan avfärd är den gyllene regeln. Gör du detta kan du spara i genomsnitt 34% på flygbiljetten, mycket pengar som kan läggas på annat kul under resan. Nu när vi har närmare 30 grader i Sverige kan man självklart spara ännu mer pengar genom att stanna inrikes under semester. Dock är det nyttigt att få ett miljöombyte då och då, dessutom är det oftast mycket varmare i Medelhavet än i Östersjön. Eftersom många vill utomlands under sommarlovet stiger även priset under de veckorna. En ekonomisk grundregel för att spara pengar är därför att, om du har möjlighet, boka resan innan eller efter sommarlovet. På det sättet kan du spara ännu mer pengar.

Oavsett om du åker långt eller kort är det med andra ord av stor vikt att vara medveten om de gyllene knepen innan. En billigare flygbiljett innebär att du kan lägga mer pengar på mat och nöje när du är framme. Ett vinnande koncept om du frågar oss!