Om du har längtat efter sommarens semesterresa länge och upptäcker att semesterkassan inte kommer att räcka finns det några bra sista minuten knep. Att införa köpstopp och sälja saker som du inte behöver en bra grej. Du kan sedan låna den summan som fattas när du har gjort allt du kan.

Om du har sparat pengar till en semester men den inte räcker till den semesterresan du tänkt finns det alternativ. Att låna en mindre summa pengar som du vet att du kan betala tillbaka är ett bra alternativ. Du behöver inte misströsta för om du har betalningsanmärkningar kan du låna pengar ändå. Om du har dålig kreditvärdighet finns Brixo, Brixo tillåter betalningsanmärkningar och gör en helhetsbedömning av din ekonomiska situation. De tar ett beslut utifrån hur din framtida betalningsförmåga ser ut. Förutom att låna pengar kan du göra några sista minuten saker för att få in några extra kronor.

“Sälj ALLT du inte använder.” Läs mer tips här för att spara pengar snabbt

Gå igenom hela ekonomin

Gå igenom hela din ekonomi och se om det finns något som du kan dra in på. Kanske kan du införa köpstopp fram till semestern. Att leva på det du har i kyl och frys är också bra för att spara pengar. Att leta rabatter och erbjudanden i matbutiken och planera dina inköp och vad du ska äta efter det kan göra att du sparar en hel del. Att äta mer vegetarisk mat är också ett bra tips.