En flygplats är för det mesta den sista anhalten innan semestern börjar på riktigt. Man har längtat länge och är tidigt på plats för att undvika att missa flyget och får ofta vänta flera timmar innan glädjebeskedet att boardingen påbörjats. Att fördriva tiden kan vara en långsam och utdragen process. Lyckligtvis finns det massor att göra på en flygplats.

Alla förnödenheter finns tillgängliga

Något som gör flygplatser så fantastiska är att de flesta förnödenheter som krävs för att leva finns tillgängliga. Det finns restauranger, barer, shopping, badrum och möjlighet att sitta ned och vila. Den klassiska filmen The Terminal med Tom Hanks handlar om just detta. I filmen bor rollfiguren på JFK-flygplatsen i New York under en längre tid och finner sätt att klara sig dag för dag. Otroligt nog är detta inte något som enbart sker på film. Tidigare i år skrev Expressen om en man som levde 18 dygn på världens lyxigaste flygplats – utan att betala en enda krona. Tyvärr slutar inte historien lyckligt. Det visade sig att mannen hade lyckats komma in i flera av flygplatsens lounger där det bjudits på gratis mat och dryck genom att förfalska boardingkort och använda sig av upphittade pass. Detta resulterade i fängelse för honom. Det otroliga med den här berättelsen är däremot att det faktiskt är helt möjligt att leva ett liv på en flygplats då alla förnödenheter finns tillgängliga!

Förseningar – en möjlighet

För drygt en vecka sedan drabbades flygtrafiken på Arlanda av förseningar på grund av ett haveri i operativsystemet. Det är lätt att bli irriterad och känna sig uppgiven när det visar sig att sitt flyg blivit försenat. Man har redan väntat i över två timmar, och helt plötsligt gäller det att fördriva tiden ytterligare flera timmar. Istället för att se det som ett nederlag kan du se det som en möjlighet att utforska flygplatsen ytterligare. På många större flygplatser finns det massor att se och att göra. Det är en knutpunkt med mängder av människor att kolla på och butiker med spännande kläder och produkter att spana in. Är du trött och har tillgång till en lounge kan du alltid njuta i en mysig fåtölj medan du avnjuter ett glas bubbel. Unna dig själv att njuta, att jaga upp dig tjänar ingenting till. Ta istället vara på och lev flygplatslivet med en positiv inställning!