Vintern är på ingång vilket innebär att väldigt många längtar utomlands. Helst vill man bort från mörkret i Sverige till en varm plats med en vacker strand och palmer. Bara en eller två veckor gör väldigt mycket för både kropp och sinne, så det är definitivt värt det.

I och med coronapandemin har de flesta behövt stanna hemma i över 1,5 år nu. Vilket har bidragit till att allt fler börjar längta bort. Även om det varit kul att uppleva Sverige på nya sätt är det dags att få åka utomlands igen.

Viktigt med reseintyg

Inför din resa är det viktigt att du ser till att göra vad du kan för att hindra smittspridningen av covid-19. Ett bra exempel är genom att ta ett covid-test och få ett reseintyg innan avresan. Du kan gå in på https://www.carelab.se/vara-kliniker för att se vilken klinik som ligger närmast dig. För att få ett reseintyg måste du testa dig och få ett negativt resultat, vilket du sedan kan visa upp i samband med din resa. I andra länder kan det till och med vara krav på att du kan uppvisa ett negativt covid-test och ett reseintyg för att få komma in i landet eller till och med för att få vara med på olika aktiviteter eller för att få bo på vissa hotell. För att din semester ska bli så bekväm och smidig som det bara går bör du därför se till att du har testat dig och fått ett reseintyg innan avresa.

Planera din resa

Vid planeringen av din utlandsresa bör du först och främst kolla upp vad som gäller i landet du vill besöka och vilka restriktioner som finns där. Du kan ta hjälp av UDs reseinformation för att kolla upp olika länders status och restriktioner. När du bestämt dig för vart du vill åka måste du se till att planera din vistelse i landet. Kolla upp vilka sevärdheter som bör besökas och vilka aktiviteter du inte får missa. Om du reser med en mindre budget hittar du många tips på hur du reser billigare utomlands. Till exempel kan du försöka laga mat själv istället för att äta ute eller genom att satsa på att åka under lågsäsongen eller till länder med låga prisnivåer jämfört med Sverige. Var kreativ så hittar du många bra lösningar och knep.