Hemester fick ett uppsving i samband med coronapandemin och det ser ut som att trenden kommer fortsätta även i år. Det är ett ypperligt tillfälle att äntligen bygga den där utomhuspoolen som du drömt om. Dessutom utsätter du dig inte för lika mycket smittspridning som om du skulle resa utomlands.

Oavsett om corona har haft stor inverkan på ditt liv eller inte sitter vi alla i samma båt. Olika länders restriktioner gör att människor inte kan röra sig fritt i samma utsträckning som tidigare. Varför inte ta det säkra före det osäkra och njuta av en härlig hemmasemester även i år?

Ekonomiska fördelar med ett poolbygge

Genom att anlägga en utomhuspool i din trädgård kan du skapa lite semesterkänsla även om du är på hemmaplan i Sverige. Du har dessutom en pool som du kan nyttja när du vill så länge temperaturen tillåter. En utlandsresa är som bekant ganska dyr, särskilt om ni är en hel familj som ska åka. Om du istället väljer att bygga en pool på tomten så har du även gjort en investering som du och familjen kommer kunna njuta av i flera år framöver.

Andra fördelar med att bygga pool

Pool av privat bostad, utomhusOm du och familjen bestämmer er för att hänga hemma vid utomhuspoolen hela sommaren behöver ni inte vara lika oroade för att smittas av corona. Allmänna pooler och badplatser är i regel fulla av folk vilket gör det svårt att hålla avstånd. Hemma i din egen trädgård är det betydligt enklare att ha semester på ett coronasäkert sätt. Har du barn kan de även bjuda hem ett par kompisar och umgås vid poolen hela dagarna istället för att besöka allmänna badplatser.

En pool är väl värd pengarna

Även om sommarsäsongen är relativt kort här i Sverige i jämförelse med till exempel medelhavsländerna kommer en pool ändå vara värd pengarna, speciellt om ni är fler i familjen. Eftersom ingen vet hur resandet kommer se ut efter corona och när pandemin är över är det lika bra att skapa sig ett så trivsamt hem som möjligt. En utomhuspool kommer höja trivseln och stämningen rejält.